13.3.12

Uran toinen naisten Suomen mestaruus

BoxingCompanyn nyrkkeilysalilla Tarmolassa harjoitteleva Cecilia Nilsson, 19, voitti nyrkkeilyn Suomen mestaruuden viikonloppuna Helsingissä pidetyissä naisten SM-kilpailuissa. 64-kiloisten SM-kullan voittaminen vaati kolme otteluvoittoa.

SM-kilpailujen kaksi avausotteluaan Nilsson voitti murskalukemin. Turun Elina Lipponen kukistui osumapistein 36-4 ja Kuopion Teija Kinnunen pistein 19-4. Kinnunen voitti Nilssonin reilu vuosi sitten ja on viimeisin suomalainen, joka on päihittänyt porvoolaisen.

- Cecilia antoi molemmille tytöille aikatavalla pataan. Voitosta ei kumpikaan kyennyt taistelemaan, vaan he enemmänkin joutuivat keskittymään jaloillaan pysymiseen, Nilssonin valmentaja Miika Forsström kertoo tyytyväisenä.

- Vielä reilu vuosi sitten Cecilía vielä hävisi Kinnuselle ja nyt kuopiolaiselle ei ollut mitään jakoa. Eteenpäin on siis menty.

Loppuottelussa Helsingin huippukokenut Annukka Volotinen pani Nilssonin todella koville. Avauserä päättyi tasapisteisiin. Toisen ja kolmannen erän Nilsson voitti vain yhdellä pisteellä per erä. Viimeisessä erässä Nilsson laittoi vauhdin päälle ja voitti erän neljällä pisteellä.

Loppupisteet olivat Nilssonin eduksi 21-14 ja näin 19-vuotias nuorukainen kruunattiin toisen kerran urallaan naisten Suomen mestariksi. Viimeisimmistä 19 ottelustaan Nilsson on voittanut peräti 18.

- Ensi viikonloppuna Cecilia ottelee GeeBee-turnauksessa Helsingissä. Vastassa on kolminkertainen Englannin mestari Amanda Coulson, Venäjän Julia Lutak ja tamperelainen Mira Potkonen, valmentaja Forsström kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti